Pleksiglas ile akrilik arasındaki farklar göz önüne alındığında birbirlerine çok benzediğini söylesek abartmış olmayız. Ama dikkate değer birkaç fark bulunuyor. Pleksiglas ve akriliğin ne olduğunu anlatarak aralarındaki farklara bir bakış açısı getirelim.

Çoğu zaman ödeme yapılan bölmelerde kullanılan pleksiglass, Covid-19’dan sonra özellikle kalabalık kitlelerin bulunduğu AVM’ler için vazgeçilmez bir hal almıştır.

Ofisler, okullar, restoranlar ve perakende mağazaları, sağlık yetkililerinin koronavirüsü yaydığından şüphelenilen damlacıklardan korunmaya çalıştığı için, pandemi geldikten sonra pleksiglas satışları bütün dünyada arttı.

Tüketicilerin aşina olduğu sosyal mesafe ve diğer güvenlik önlemleri gibi maske takmanın da devam etmesi muhtemeldir. Ama şimdi uzmanlar, perakendecilerin temkinli olma ve eskiye dönme arasındaki “dengeyi” kurmaları gerektiğini söylüyor, çünkü insanlar kendilerini tekrar kamusal alanlara yerleştirecek faaliyetlerde daha rahat oluyorlar.

AVM’lerde Keyif Alınabilecek Ortam Yaratmak

COVID-19’dan önce büyüyen ve pandemi sırasında hızlanan çevrimiçi alışveriş her geçen gün daha fazla güç kazanıyor. Birçok uzman, e-Ticarete talepteki artışın bir güvenlik önlemi olarak başladığını ve bir kolaylık sorunu haline geldiğini söylüyor.

Şimdi kilit nokta, mağazaları ve alışveriş deneyimini, müşterilerin koridorlarda dolaşırken, sipariş alırken veya bir ürünü iade etmeye çalışırken kolaylıkla keyif alabileceği ve güvende hissedeceği bir deneyime dönüştürmektir. Bu noktada pleksiglass kullanımı önemli avantajlar yaratabilir. Özellikle yemek ve içecek ortamlarında avantaj sağlayacak olan pleksi kullanımı giyim mağazalarında da farklı amaçlarla kullanılabilir.

Kafe ve Restoranlarda Pleksi

Alışveriş merkezlerinde bütün ziyaretçilerin olabildiğince fazla mağaza gezmesine odaklanan bir sistemin oluşturulması şüphesiz yaygın bir durumdur. Bu nedenle alışveriş merkezlerinde yer alan bütün restoran ve kafelerde mümkün olduğunca fazla masaya yer verilir.

Birçok masanın dip dibe konumlandırılmış olması alışveriş merkezlerinde yer alan restoran ve kafeleri virüsün yayılması açısından çok daha riskli kılar. Masaların etraWnda ya da bar usulü konumlandırılmış uzun tezgahların aralıklarında pleksilerin kullanımı bu sorunun önüne geçebilir.

Virüs Haricinde Özel Alan Yaratmak

Birçok insan alışveriş merkezlerinde yakın oturmak zorunda kalmaktan şikayetçidir. Bu nedenle virüs söz konusu olmasa dahi pleksi bariyerlerin kullanılması müşteri deneyimi açısından avantajlı bir tercih olacaktır.

Alışveriş merkezlerinde yer alan oturma ortamlarında pleksi bariyerlerin yer alması insanların yalnızca beraber oldukları kişilerle iletişim kurmasını kolaylaştırır. Bu nedenle dar alanın efektif kullanımı ile birlikte ortamın verimli değerlendirilmesi mümkün hale gelecektir.

 

Okumaya Devam Edin

Benzer Yazılar