Pleksi tabela veya pleksi kapı isimliği, estetik görünümü ve ergonomik yapısı ile kapılarda veya farklı alanlarda kullanılabilir. Firmaların kurumsal kimliklerine uygun olarak istenen renkte ve tasarımda pleksi kapı tabelaları üretilebilir. Son yıllarda hemen hemen her kurumda pleksi tabela görmek mümkün. Peki, pleksi tabelaların özellikleri nelerdir? Pleksi tabela isimlik nasıl yapılır, nerelerde kullanılır?

Pleksi tabela, birçok ortamda ve binada tercih ediliyor. Yönetim odaları, firma isimleri, yönlendirme işaretleri ve departmanlar gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilmektedir. Pleksi malzemenin yapısı, çok farklı tasarımlarda pleksi tabela üretme imkanı veriyor.

Pleksi; kesilebilir, delinebilir, bükülebilir ve çizilebilir. Kullanışlı yapısı, kabartmalı ve dolgulu yazı tasarımlarına izin verir. Ayrıca, çok farklı renklerde ve ebatlarda üretim yapılabilir. Pleksi malzeme ile tabela tasarımları, tasarımcıların hayal gücünün erişebildiği noktalara kadar ulaşabilir.

Pleksi Tabela Özellikleri

Pleksi tabela veya pleksi kapı isimliği, ofisler, şirketler, okullar ve bankalar gibi kamu ve özel kurumlarda sayısız alanda kullanılabilir. Kapı önlerine asılan tabelaların yönlendirme için işlevsel özelliği vardır.

Pleksi kapı tabelaları başlıca şu özellikleri barındırır;

  • Ofisler başta olmak üzere her kurumda dekoratif isimliklerdir.
  • Markalar ve logolar için etkili bir reklam aracıdır.
  • Transparan pleksi veya şeffaf cam pleksi malzemeden tabela tasarımları yapılabilir.
  • Pleksi tabela, kurumun ve firmanın kurumsal kimliğine uygun olarak renklendirilebilir.
  • Led ışıklarla çok daha estetik görünüm kazandırılabilir.
  • Renkli, şeffaf veya mat malzemelerden pleksi kapı isimliği üretilebilir.
  • Vidalı, bantlı veya muhafazalı pleksi kapı tabelaları tasarımları vardır.

Pleksi Tabela Nasıl Yapılır?

Pleksi tabela; pleksi lazer kesim, pleksi üzerine folyo kesim ve pleksi üzerine paslanmaz kesim gibi yöntemlerle üretilir. Pleksi malzeme seçiminin ardından tasarım örnekleri çıkarılır. Firmanın tasarım onayının ardından pleksi levha kesim işlemleri yapılır. Kesim işlemlerinde yukarıda sayılan yöntemler kullanılır.

Tabeladaki yazılar, lazerle veya farklı tekniklerle işlenebilir. Talebe göre yazılar veya tabela üzerindeki şekiller renklendirilebilir. Pleksi kapı tabelaları, düz, kare, dikdörtgen, yuvarlak, oval, keskin köşeli, eğimli köşeli, bombeli, çift katlı veya ışıklı gibi çok sayıda tasarımda üretilebilir. Pleksi isimlik tabela, kullanılacak alana göre vidalanır veya yapıştırılır.

 

Okumaya Devam Edin

Benzer Yazılar