Pleksi Kutu Nedir?

Pleksi, kısaca “plastik cam” olarak tanımlanır.  Renkli ve renksiz olarak üretilen pleksi malzeme, birçok sektörde çok sayıda ürünün hammaddesidir. Pleksi ayna, pleksi isimlik ve pleksi cam gibi çok çeşitli üründe pleksi malzeme kullanılır. Isı geçirgenliğinin yüksek ve darbelere karşı dayanıklı olması, kullanılan sektörleri giderek artırmaktadır.

Pleksi kutu da, pleksi malzemenin sağladığı faydaların bir sonucu olarak farklı sektörlerin kutu formdaki ihtiyaçlarına cevap verebilen bir üründür. Pleksi kutular, dekorasyondan süslemelere, teşhir ünitelerinden hediyelik eşyalara kadar çok geniş bir yelpazede kullanılır. Estetik tasarımlı pleksi kutular, renkli veya renksiz olarak üretilebilir. Camdan daha dayanıklı ve hafif olması, pleksi kutuları her türlü sektörün gözdesi haline getirmiştir.

 

Pleksi Kutu Nerede Kullanılır?

Kolay kesilebilen ve işlenebilen pleksi kutu formunda da yaygın olarak kullanılır. Pleksi kuruyemişlik, pleksi vazo, seçim sandıkları, anketlik, broşürlük, organizerler, yardım kutuları ve teşhirlik kuru raflar gibi onlarca ürünün ana bileşenidir.

Marketlerde şeker kutusu, pastanelerde kek kutusu, kuyumcuda aksesuar kutusu ve evlerde çekmece organizeri olabilir. Bir mağazanın sergileme vitrini veya apartmanlarda dilek ve şikayet kutusu olarak görebilirsiniz. Bazen de pleksi kutu süsleme ürünlerinin muhafazası formunda tasarlanabilir. Nikâh şekerlerinden duvar süslerine kadar çok sayıda kullanım alanı vardır.

Pleksi lazer kesim ile kolayca şekil verilebilen pleksi kutu formunda da kolaylıkla tasarlanabilir. Pleksi kuruyemiş kapları, yaygın olarak kullanılan pleksi kutu formlarından biridir. Kuruyemişlerin hijyenik bir ortamda saklanmasına olanak sağlarken, müşteri için de görsel anlamda ideal bir sergileme imkanı verir. Bu sebeple kuruyemişlik, son yıllarda kuruyemişçilerin öncelikli tercihi haline gelmiştir.

 

Pleksi Kutu Tasarımları

Pleksi kutu, çok farklı tasarımlarda üretilebilir. Pleksi levhalar, pleksi lazer kesim ile istenen ebat ve kalınlıklarda kesilir. Talep edilen ürüne göre renkli veya renksiz pleksi kutu seçenekleri vardır. Küçük ve büyük pleksi kutu tasarımları, farklı sektörlerde farklı şekillerde kullanım olanağı sağlar.

Pleksi kutular, tek başına kare veya dikdörtgen şekillerde üretilebileceği gibi, çeşitli pleksi tasarım uygulamaları ile yuvarlak veya eğri tasarımlar da elde edilebilir. Online pleksi kutu satın al seçenekleri, farklı sektörler için farklı tasarımlarda pleksi kutu temin etme olanağı sağlar.

 

Okumaya Devam Edin

Benzer Yazılar