Pleksi plaket ve pleksi isimlik, son yıllarda birçok sektörde çeşitli amaçlarla kullanımı yaygınlaşan ürünlerdir. Genellikle ödül törenlerinde veya onurlandırma metası olarak kullanılan pleksi plaket, tasarıma yatkın yapısı ve uygun fiyatları sebebiyle tercih ediliyor. Pleksi isimlik de, son derece opsiyonlu ve fonksiyonel kullanımı sebebiyle özellikle özel günler için tercih edilir.

“Plastik cam” olarak tanımlanabilen pleksi, kolay işlenebilen bir malzemedir. Birçok sektörde kullanılmaktadır. Kolay kesilen ve şekil verilebilen pleksi, cam görünümü ile her türlü kullanım için estetik bir tasarım sağlar. Kolaylıkla kesilebilen ve delinebilen pleksi malzemenin kesim işlemlerinde genellikle pleksi lazer kesim işlemi uygulanır. Bu işlem, hem plaket hem de isimlikler için sınırsız bir opsiyon ve tasarım olanağı sunar.

 

Pleksi Plaket

Pleksi plaket, özellikle ödül törenlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir. Kaideli veya kaidesiz olarak üretilebilen pleksi plaket tasarımı için özel pleksi lazer kesim uygulanır. Özel ve tüzel firmalar, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yaygın olarak tercih edilir.

Pleksi plaket için çeşitli baskı teknikleri uygulanabilir. Örneğin; ipek baskı (serigrafi) tekniği ile tasarlanan pleksi plaket en çok tercih edilen plaket türlerinden biridir. Pleksi plaket fiyatları, tasarım ve baskı işlemlerine göre değişir. Pleksi plaketler, kadife veya karton kutu içinde müşterilere sunulmaktadır.

Bu tür plaketlere; firma logoları, kutlama veya taltif metni, çeşitli baskı ve yazılar işlenebilir. Ayrıca, talebe göre boyama veya süsleme de yapılabilmektedir. Plaketin tasarımı tamamen müşteri talebine bağlıdır.

 

Pleksi İsimlik

Pleksi isimlik, lazer kesim, oyma ve delme işlemleri ile tasarlanır. Pleksi isimlik modelleri, bebek odaları, nişan veya kına süsleri, kapı ve duvar süsleri ve masa isimliği gibi çok sayıda alanda kullanılır. Pleksi isimlik yapımı için pleksi lazer kesim işlemleri kullanılır. Baskı, oyma veya kesme yapılarak yazılan veya işlenen isimler, boyanabilir ve süslenebilir.

Isıtılarak kolaylıkla şekil verilebilen pleksi, özellikle isimlikler için çok farklı model seçenekleri sunar. Pleksi isimlik fiyatları, ismin tasarımı ve uygulanan pleksi işlemlerine göre değişiklik gösterir. Her türlü pleksi levhadan sınırsız tasarımda isimlik üretilebilir. Düğün, nişan, kına ve doğum gibi özel günlerde sık tercih edilen bir üründür.

Pleksi plaket ve isimliklerde müşterilerin talebine göre her türlü özel tasarım uygulanabilmektedir!

 

Okumaya Devam Edin

Benzer Yazılar