Pleksiglas akvaryumlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Daha fazla şeffaflığı (dolayısıyla daha az parlama) ve düşük karşılaştırmalı ağırlığı ile birleştiğinde şeklini değiştirmek kolay olduğu için, pleksiglas normal cam akvaryumlara harika bir alternatiftir. Genellikle daha pahalı olmasına ve çizilmelere daha yatkın olmasına rağmen, önemli ölçüde daha uzun ömürlü bir kullanım sunabilir.

Pleksiglas Akvaryumun Sağlayacağı Avantajlar

Pleksiglas, şeffaflık, dayanıklılık ve ağırlık açısından geleneksel camdan üstün kılan birçok özelliği ile birçok durumda cama mükemmel bir alternatiftir. Ancak pleksiglas kullanıp kullanmama arasında kararsız kaldıysanız pleksiglasın geleneksel camla karşılaştırıldığında farklı özelliklerini anlamak ve ardından artıları ve eksileri dikkatlice tartmak çok önemlidir.

 

Pleksiglaslar Darbeye Daha İyi Direnir

Ayrıca pleksiglas akvaryumlar, daha yüksek darbe dirençleri nedeniyle cam akvaryumlara göre çok daha zor kırılır. Ayrıca camdan daha fazla su ağırlığı tutabilme özellikleri de vardır. Aynı zamanda pleksiglas diğer taraftaki görüntüyü cam kadar bozmama eğilimindedir.

Pleksiglas, birbirine bağlantı yapıldıkça çok daha güçlü bir forma sahip olacaktır. Son olarak, pleksiglasın şekillere dönüştürülmesi ve delinmesi çok daha kolaydır, bu da onu çeşitli kullanımlar ve akvaryum kurulumları için camdan daha çok yönlü hale getirir.

 

Pleksiglas Akvaryum Temizliği

Pleksiglas akvaryumunuzu temizlemek söz konusu olduğunda, süreç bir cam tankı temizlemekten farklı değildir. Çakıl veya alt tabakayı temizlemek, dekorasyonları temizlemek, balık atıklarını temizlemek ve tank duvarlarını temizlemek için aşağı yukarı aynı şeyleri yapmanız gerekiyor. Ancak pleksiglas tank için temizlik yaparken daha dikkatli olmanız gerekir. Çizmemeye özen göstermeniz önem arz eder. Pleksiglas balık tanklarının temizliği söz konusu olduğunda, tankı çizmemeye dikkat etmek hikayenin en öne çıkan kısmıdır.

Pleksiglas tankın dışını temizlemeniz gerekince asla amonyak, alkol, aşındırıcı maddeler  veya farklı kimyasallar kullanmayın. Sonuç ister çizilme, ister erime, isterse başka bir şey olsun, tüm bu maddeler bir şekilde pleksiglasa zarar verecektir. Pleksiglas tankın iç duvarlarını temizlemek için manyetik bez temizleme aleti veya sadece yumuşak pamuklu bir bez kullanmalısınız. Evet, akvaryumun iç duvarlarında yosun ve kir birikir, ancak tankın duvar yüzeyine zarar vermeden temizlediğinizden emin olmanız gerekir.

 

Okumaya Devam Edin

Benzer Yazılar